7 лесни стъпки за справяне с тревожността

7 начина за премахване на тревожността

Posted on Posted in Полезно

Учените са открили няколко начина за премахване на тревожността, които можем да приложим във всекидневието си. Това са лесни техники, чрез които можем да накараме съзнанието ни да се изчисти от лошите мисли.

1. Опишете тревогите си

Проучване гласи, че описването на тревогите, може да намали чувството набезпокойствие. Всъщност, колкото по – страшни думи използват хората, за да опишат тревогите си, толкова повече се намаля тревожността.

2. Загриженото миене на съдове

Загриженото миене на съдове намаля стреса и успокоява съзнанието, открива проучване. Хората в проучването се фокусират върху мириса на сапуна,усещането и формата на съдовете, и това им помага да се успокоят. Тази група от хора, показва 27 % намаляване на нервността. Също така и 25 % увеличаване на психическото вдъхновение.

3. Масаж

Само 5 сесии с шведски масаж са достатъчни, за да намалят чувството на безпокойствие. Нивата на кортизол – хормонът на стреса – също се намалят. Хора, които са участвали в проучване с масажи, усещат намаляване на симптомите на депресия.

4. Свържете се с природата

Хората, които се чувстват по – близко до природата страдат по – малко от тревоги, твърди проучване. Природата дава възможност на човек да избяга от натовареното ежедневие в големия град и предлага среда, в която хората да изчистят съзнанието си и да отпочинат.

5. Правете добро

Извършването на добри дела може да Ви помогне да намалите чувството на тревога, показва проучване. В края на изследването хората, които са направили добро дело се чувстват по – добре в комуникацията си с околните. Извършването на добри дела помага на хората да се справят съсстрахът от отхвърляне.

6. Омега 3

Омега 3 добавките могат да намалят тревожността. Проучване показва, че приемането на този вид добавка намаля безпокойствието с до 20 %. Общо 1,233 души са участвали в това проучване, като те са усетели намаляване на симптомите на депресия.

7. Направете нещо

Много е важно да знаем, че справянето с тревожността зависи от нас.Хората с по-високи нива на тревожност и безпокойствие не обичат да предприемат действия за лечението им.Това е черта от техния характер, която се свързва с тревога, скръб, раздразнителност и стеснителност. Когато тези хора се сблъскат с големи или малки проблеми в живота си, те не правят първата крачка за решаването им.

Източник: PsyBlog

Моля, споделете статията, ако Ви е харесала. 🙂

One thought on “7 начина за премахване на тревожността

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *